Een opname in het ziekenhuis kan voor kinderen een spannende periode zijn. Eén van de kinderartsen van VieCuri Medisch Centrum benaderde ons (Arne en Sander) om onze passie voor bouwen met LEGO® naar de kinderafdeling te brengen.
We ontwierpen zeven bouwsets met diertjes in het onderwaterthema van de kinderafdeling. Het bouwen kan een beetje afleiding geven en na afloop is het een mooi aandenken aan misschien toch wel een vervelende periode in het ziekenhuis.
Bij iedere set zitten verschillende oogjes zodat kinderen hun dier een eigen emotie kunnen geven. Kijkt het dier blij of juist niet?
VieAmi, de viendenstichting van VieCuri, maakte dit project mogelijk en regelde de financiering voor ongeveer een jaar. VieAmi zoekt donateurs zodat het project ook daarna kan doorgaan: www.vieami.nl. Voor 5 euro doneer je al een setje!
Naast de bouwsets ontving de kinderafdeling ook haar mascotte, de blauwe onderzeeër, als cadeau gebouwd met 5.700 steentjes.
Bij de lancering verzorgden we workshops voor de opgenomen kinderen. Ook is er een maandelijkse bouwwedstrijd waarbij kinderen met hun eigen creatie mooie prijzen kunnen winnen.
Het project werd voorpaginanieuws in De Limburger en Omroep Venlo maakte een videoreportage.
Project/opdrachtgever: VieAmi
Ontwerp: Arne Dielis, Sander van Kreijl
Jaar: 2023
7 Onderwaterdiertjes, 1 model duikboot, ontwerp verpakkingen
Aantal elementen duikboot: 5.700
Fotografie workshop: Pascale Clephas

Lees verder:

Back to Top